Laden...

Polyurethaan (PUR)

Efisol Sopratherm Alu

Sinds jaren heeft Soprema ook thermisch isolatiemateriaal geïntegreerd in haar aanbod van systemen voor dakopbouw. Speciaal voor vloeren en spouwmuren bestaat er de Universele PUR plaat Type Sopratherm Alu.

De SOPRATHERM ALU is een thermische isolatieplaat bestaande uit een polyurethaan (PUR) hardschuim en met lambda waarde λD= 0,021 W/(mK). De platen zijn aan beide zijden voorzien van een gasdichte, meerlaagse aluminium bekleding met lage emissiecoëfficiënt.
Deze HCFK-vrije PUR-platen hebben doorgaans een afmeting van 1200 x 600/1000 mm. Deze cachering zorgt ervoor dat deze isolatieplaten niet alleen een goede isolatiewaarde heeft maar ook het vocht geen enkele kans krijgt om het product negatief te beïnvloeden. Deze isolatie is schimmel- en rotvrij.

Voordelen

  • Een enkel product voor meerdere toepassingen: daken, muren, vloeren.
  • Stabiele en duurzame isolatie
  • Gemakkelijk te manipuleren, licht.
  • Eenvoudig, snel en proper bij het versnijden
  • Deze plaat wordt niet alleen toegepast voor nieuwbouw, maar is ook bij renovatie uiterst geschikt. Het lage gewicht van de plaat zorgt ervoor dat je de bestaande constructie niet veel zwaarder maakt. De uitstekende isolatiewaarde van de plaat zorgt ervoor dat je maar een minimale dikte nodig hebt. Dit is zeker interessant, wanneer je uitvoeringshoogte beperkt is.
Polyurethaan (PUR) isolatie