Laden...

Kunststofproducten

Polyisocyanuraat (PIR) isolatie

Polyisocyanuraat (PIR)

PIR staat voor polyisocyanuraat. PIR is de doorevolutie van de PUR en staat voor de ‘nieuwe generatie’ spouwisolatie. PIR is een hardschuim met ringvormige aromatische verbindingen die thermisch zeer stabiel zijn. Het wordt aangemaakt met polymere isocyanaten en specifieke polyolen, echter in geheel andere verhoudingen dan bij PUR. PIR platen kunnen gebruikt worden als spouw- vloer- en dakisolatie! PIR isolatie kenmerkt zich door: de hoge isolatiewaarde, het hoogste rendement per m2, drukvast en vormvast dus goed beloopbaar, goede brandveiligheid, vochtongevoelig en irriteert de huid niet.

Meer info

Polyurethaan (PUR) isolatie

Polyurethaan (PUR)

Polyurethaan heeft de laatste 40 jaar een belangrijke bijdrage geleverd tot ons dagelijks woon- en leefcomfort. Niet alleen wordt het gebruikt voor de isolatie van gebouwen, koel- en andere industriële installaties, maar ook als vulmateriaal in de meubel- en matrassenindustrie, in de automobielindustrie voor interieurcomfort en ook voor allerlei andere industriële en huishoudelijke toepassingen. In de isolatiesector zien wij de laatste jaren een stijgende vraag naar polyisocyanuraat en Polyurethaan omwille van de zeer goede isolatiewaarde.

Meer info

Geëxtrudeerde Polystyreen (XPS) isolatie

Geëxtrudeerde Polystyreen (XPS)

De harde platen van geëxtrudeerd polystyreenschuim hebben optimale bouwfysische eigenschappen, zijn goedkoop en makkelijk te verwerken. Dankzij zijn gesloten celstructuur is XPS uitstekend warmte-isolerend. Het neemt bovendien weinig water op en is erg drukvast. Structuren met XPS zijn bouwfysisch optimaal, goedkoop en gebruiksvriendelijk in alle weersomstandigheden

Meer info

Geëxpandeerde Polystyreen (EPS) isolatie

Geëxpandeerde Polystyreen (EPS)

Geëxpandeerd polystyreen, in de volksmond piepschuim genoemd of ook wel Isomo,  (isomo staat voor ‘isolation moderne’) wordt al meer dan 50 jaar voor velerlei doeleinden toegepast. EPS is van oorsprong bedoeld als isolatiemateriaal en kent daarin nog steeds haar grootste toepassing, naast verpakkingen en producten voor de GWW-sector. Iedere kubieke meter EPS bevat ongeveer 10 miljoen bolletjes, ook wel parels genoemd. Elke parel heeft 3000 gesloten cellen die met lucht gevuld zijn. Concreet bestaat EPS qua volume slechts voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht.

Meer info